Συνταγή για πενταντόσιμο παγωτό σύκο!

Το παγωτό σύκο δύσκολα το βρίσκεις σε καταστήματα με παγωτά. Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε να το φτιάξετε στο σπίτι με αγνά υλικά παρέα με την οικογένειά σας. Η γεύση του θα σας ξετρελάνει.

Συνταγή για πενταντόσιμο παγωτό σύκο!

ΥΛΙΚΑ:
• 15 φρέσκα σύκα
• 100 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar)
• 125 ml νερό
• 4 κουταλιές σούπας πετιμέζι
• λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
• 600 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Αφού πλύνουμε τα σύκα και αφαιρέσουμε τα κοτσανάκια, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το νερό, το πετιμέζι και το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά (ανακατεύοντας κατά διαστήματα).
• Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε σε μπλέντερ μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Αφού το δουλέψουμε για 2-3 λεπτά, δοκιμάζουμε ώστε αν θέλουμε να διορθώσουμε τη γεύση (προσθέτοντας πετιμέζι ή ζάχαρη).
• Βάζουμε σε δοχείο παγωτού και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
• Ανακατεύουμε το παγωτό (ανά ώρα) για 2-3 φορές ώστε να μην δημιουργηθούν κρυσταλλάκια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved