Ιταλική πίτσα ναπολιτάνα με λαχανικά και καπνιστό τυρί!
Το αγαπημένο σνακ των Ιταλών-και όχι μόνο- με λεπτή και τραγανή ζύμη, όπως ακριβώς την φτιάχνουν οι ναπολιτάνοι, απογειώνεται με την προσθήκη καπνιστού τυριού και επιλεγμένων λαχανικών.
Υλικά
Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι
25γρ. μαγιά μπίρας
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο χλιαρό
νερό (όσο πάρει)
Για τη σάλτσα
300γρ. ντομάτες ώριμες
1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
10 φέτες καπνιστό μετσοβόνε
5-6 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε φέτες
4 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
3 σπαράγγια, σε πολύ λεπτές φέτες, μόνο τις κορυφές
5 λιαστές ντομάτες, σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά πράσινη σε λεπτός φέτες
1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές φέτες
1 κουτ. γλυκού λάδι τρούφας
φύλλα φρέσκου βασιλικού
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr