Τάρτα από σύκο και αμύγδαλα!
Απλό πιάτο το οποίο ψήνεται μόνο μια φορά και είναι σκέτο γλύκισμα.
Θα χρειαστείτε:
Έτοιμη ζύμη, 375 γραμμάρια
10 σύκα ώριμα
3 κουταλιές της σούπας μέλι, με μια ιδέα χυμού λεμονιού μέσα
125 γραμμάρια αμύγδαλα
Κρέμα γάλακτος 200ml
2 κουταλιές του γλυκού ροδόνερο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίξτε τη ζύμη κόβοντας περίπου 30 εκατοστά ενός στρογγυλού κομματιού και τρυπώντας το με ένα πιρούνι. Κόψτε τα σύκα σε τέσσερα κομμάτια και βάλτε τα πάνω από τη ζύμη. Βάλτε πάνω το μέλι και ρίξτε τα αμύγδαλα. Ανεβάστε τη ζύμη γύρω – γύρω για να καλύψει όλες τις πλευρές. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά. Σερβίρετε με κρέμα γάλακτος.