Συνταγή για μαμαδίστικη τάρτα με ακτινίδιο

Το ακτινίδιο είναι από τα αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων. Εμείς σας έχουμε μία υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι τάρτα με ακτινίδιο.

ΥΛΙΚΑ:
Για τη βάση:
• 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 190 γρ βούτυρο – κρύο κομμένο σε κομματάκια
• 2 μικρά αυγά
• 2-3 κ.σ. κρύο νερό

Για την κρέμα:
• 3 ποτήρια φρέσκο γάλα
• 3 κ.σ. γεμάτες corn flour
• 4 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
• 2 κρόκους αυγών
• 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• μια πρέζα αλάτι
• 1 κ.γ. βούτυρο

Για την σάλτσα ακτινίδιου:
• 2 μεγάλα ακτινίδια
• ζάχαρη όση ζυγίζουν τα ακτινίδια μας
• ½ κ.γ. corn flour
• λίγο γάλα αν θέλουμε να την κάνουμε αραιή τη σάλτσα

Για το γαρνίρισμα:
• 6-7 ακτινίδια – κομμένα σε ροδέλες και στραγγισμένα πολύ καλά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Για τη βάση, τρίβουμε με τα χέρια το κρύο βούτυρο με το αλεύρι ώστε να πάρουμε ένα ψιθχουλιαστό μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Φτιάχνουμε μια μπάλα, προσθέτοντας σιγά σιγά το κρύο νερό. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, σε αλευρωμένη επιφάνεια (ή πάνω σε λαδόκολλα) ανοίγουμε τη ζύμη. Μεταφέρουμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 28εκ, τρυπάμε με ένα πιρουνάκι καλά τη βάση και τα πλαϊνά, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να χρυσίσει.
• Για την κρέμα, κρατάμε λίγο κρύο γάλα, περίπου 1/2 κούπα μέσα στο οποίο διαλύουμε το corn flour. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη το αλάτι και τη βανίλια να βράσει. Χτυπάμε λίγο τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μίγμα.
• Μόλις βράσει το γάλα ρίχνουμε το κρύο γάλα με το corn flour και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο.
• Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
• Για την σάλτσα ακτινίδιου, λιώνουμε στο μίξερ τα ακτινίδια με τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά να χάσουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το corn flour (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε γρήγορα. Αν θέλουμε αραιή τη σάλτσα (δηλαδή να κόβουμε κομμάτι της τάρτα και η σάλτσα να τρέχει) προσθέτουμε λίγο γάλα μέχρι να έχει υφή λίγο πιο πηχτή από αυτήν που προτιμάμε. Αυτό το κάνουμε γιατί τα ακτινίδια θα βγάλουν λίγα υγρά, όσο καλά και να τα στραγγίσουμε!
• Συναρμολόγηση: Αφού κρυώσει η τάρτα και η κρέμα βάζουμε την κρέμα μέσα στη τάρτα. Προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα. Αν η σάλτσα είναι πηχτή μπορούμε να την βάλουμε πάνω στη στρώση κρέμας με ένα κορνέ. Αν είναι αραιή απλώνεται και με μαρίζ.
• Τέλος, προσθέτουμε τα κομμένα ακτινίδια πολύ καλά στραγγισμένα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved