Μπομπότα με διάφορα τυριά

Η μπομπότα, γνωστή ως «ψωμί των φτωχών» από την περίοδο της κατοχής, φτιάχνεται από καλαμποκάλευρο και ψήνεται στο ταψί. Είναι πιο λεπτή από το συνηθισμένο ψωμί με πιο πυκνή υφή. Εδώ, σε μια πιο... εμπλουτισμένη εκδοχή της, με ποικιλία τυριών, βούτυρο, γάλα και μυρωδικά.

Μπομπότα με διάφορα τυριά

Υλικά
300γρ. φέτα θρυμματισμένη
200γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
½ φλιτζάνι βούτυρο κατσικίσιο
400γρ. καλαμποκάλευρο
150ml γάλα φρέσκο
2 αβγά χτυπημένα
2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο (ή ρίγανη, δυόσμο ή θυμάρι ξερά)
φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα
αλάτι, πιπέρι

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved