Συνταγή για ανάλαφρο carrot cake, ό,τι πρέπει για την Άνοιξη!

Μία εύκολη συνταγή για ένα από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα κέικ που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Το carrot cake είναι πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία ανάρπαστη συνταγή και στη χώρα μας! Ένα υγιεινό και δροσερό κέικ με κύριο συστατικό το καρότο, ο,τι πρέπει για τις ημέρες τις άνοιξης!

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. τριμμένο καρότο
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ baking powder
3 αυγά
125 ml λάδι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
Για το γλάσο:
200 γρ. κρέμα με λίγα λιπαρά
2 κ.σ μέλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Έπειτα ρίξτε το λάδι, την κανέλα, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το baking powder και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι και τα τριμμένα καρότα και όταν το μείγμα ομοιογενοποιηθεί, αδειάστε το σε μία αντικολλητική φόρμα.

Ψήστε το κέικ σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 - 45 λεπτά και το κέικ σας είναι έτοιμο!

Για το γλάσο, ανακατέψτε το τυρί κρέμα με το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Όταν κρυώσει τελείως το κέικ απλώστε το από πάνω και το κέικ σας είναι έτοιμο! Μετά το κόψιμο μπορείτε να το διατηρήστε στο ψυγείο, ώστε να είναι πάντα δροσερό! Τόσο απλά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved