Συνταγή για σπιτικό παγωτό φυστίκι από τα χέρια της μαμάς!

Το παγωτό φυστίκι είναι ότι ωραιότερο για τις ζεστές μέρες. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο για να παρασκευαστεί στο σπίτι, εμείς σας παρουσιάζουμε μία σχετικά εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει.

ΥΛΙΚΑ:
• 210 γρ. φυστίκια κελυφωτά ανάλατα
• 250 γρ. γάλα (φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ)
• 180 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. κρέμα γάλακτος
• 5 κρόκοι αυγών
• μισο κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου ή 2-3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
• 4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
• λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Καθαρίζουμε τα φυστίκια από το κέλυφος τους και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη να γίνουν σαν πούδρα.
2. Σε ένα μπωλ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη με τα φυστίκια, τη μαστίχα ή το άρωμα πικραμύγδαλου, το αλάτι να ζεσταθούν.
4. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τους κρόκους αυγών και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.
5. Ρίχνουμε τα αυγά στο γάλα και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
6. Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα στη κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
7. Ακολουθούμε τις οδηγίες της παγωτομηχανής μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved