Κέικ με φράουλες και δυόσμο

Ένα ιδιαίτερο, αφράτο φρουτένιο κι άκρως αρωματικό κέικ που θα φτιάξουμε με Flora με βούτυρο και θα το σερβίρουμε με μια νόστιμη σάλτσα φράουλας

Υλικά

Για το κέικ
150γρ. Flora με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα, για τη φόρμα
160γρ. ζάχαρη
3 αβγά
230γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 καψουλάκι βανίλιας
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
200γρ. φράουλες ώριμες, αλλά σκληρές, κομμένες στη μέση
½ φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο, τα φύλλα του ψιλοκομμένα, ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη, για το πασπάλισμα
Για την σος φραόυλας
700γρ. φράουλες, ώριμες
80γρ. ζάχαρη άχνη
100ml νερό, κρύο

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved