Κέικ αχλαδιού με καραμέλα!

Αρέσει και σε μικρούς και σε μεγάλους και σερβίρεται ζεστό, για μια απογευματινή απόλαυση ή και ένα διαφορετικό πρωινό γλυκό.

Υλικά:

75 γραμμάρια βούτυρο

125 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη

4 αχλάδια, 375 γραμμάρια περίπου

150 γραμμάρια αλεύρι

2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα

1 κουταλιά του γλυκού σόδα

½ κουταλιά του γλυκού αλάτι

175 γραμμάρια ζάχαρη

4 αυγά

100 ml ηλιέλαιο

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες: Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγανάκι και ρίξτε πάνω την μαύρη ζάχαρη. Τρίψτε ένα αχλάδι με τη φλούδα και βάλτε το στην άκρη. Καθαρίστε και κόψτε τα υπόλοιπα τρία αχλάδια σε κύβους και βάλτε τα με τη μορφή σπιράλ στο ταψάκι που θα ψήσετε το κέικ. Βάλτε το αλεύρι, την κανέλλα, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ και αναμείξτε το με την ζάχαρη. Ρίξτε τα αυγά και το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τριμμένο αχλάδι και βάζοντάς το στα υπόλοιπα υλικά, αναμειγνύοντάς το. Βάλτε το στο ταψάκι μαζί με το μείγμα του βουτύρου και ψήστε το όλο για 40 λεπτά. Αφού είναι έτοιμο βάλτε μια πιατέλα και αναποδογυρίστε το έτσι ώστε να φαίνεται η κάτω πλευρά του. Σερβίρετέ το ζεστό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved