Ένα burger για… χορτοφάγους!
Είναι φουλ από γεύση και ιδανικά για όσους δεν τρελαίνονται για το κρέας και κυρίως για το μπιφτέκι.
Υλικά για τέσσερα burger
2 κούπες ρεβύθια
1 κούπα μαύρο ρύζι μαγειρεμένο
3 σκελίδες σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
½ κούπα καλαμπόκι
½ κούπα μανιτάρια μαγειρεμένα και κομμένα
1 γλυκό κρεμμύδι μαγειρεμένο
¼ κούπας ψημένες κόκκινες πιπεριές
¾ κούπας τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
¼ κούπας καρύδια
2 κουταλιές του γλυκού curry σε σκόνη
1-2 κουταλιές της σούπας σως teriyaki
Αλατοπίπερο
Ψητές ροδέλες ανανά, κρεμμυδιού, τομάτα και τυρί για γαρνιτούρα
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ βάλτε την τριμμένη φρυγανιά και βάλτε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει για ένα δίωρο.
Κάντε το μείγμα σε τέσσερα στρογγυλά κομμάτια και βάλτε το σε ένα ταψάκι για να το ψήσετε. Περίπου έξι λεπτά χρειάζεται από κάθε πλευρά για να ετοιμαστεί.