Κέικ από βατόμουρα!
Ξεχωριστό και καθόλου συνηθισμένο! Ένα κέικ με βατόμουρο που σίγουρα θα αρέσει σε όλους μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
¼ κουταλιάς του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλιάς του γλυκού αλάτι
¾ κούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
1 μεγάλο αυγό
1 ασπράδι από μεγάλο αυγό
1 1/3 κούπας γάλα με χαμηλά λιπαρά
Σπρέι μαγειρικής
2 κούπες φρέσκα βατόμουρα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε το αλεύρι σε ειδικά κουπάκια και προσθέστε το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και ανακατέψτε. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπήστε σε μέση ταχύτητα στο μίξερ. Προσθέστε τη βανίλια, το αυγό και το ασπράδι και στη συνέχεια βάλτε και το πρώτο μείγμα με το βούτυρο και το γάλα. Αφού γίνει ενιαίο το μείγμα ρίξτε το στη φόρμα που θέλετε να ψηθεί το κέικ. Ρίξτε μέσα τα βατόμουρα. Ψήστε το για 50 λεπτά.