Πίτα από καρύδα
Αν τους αρέσει η γεύση της καρύδας, σίγουρα θα τους αρέσει και αυτή η συνταγή!
Υλικά:
½ κούπα μαλακό βούτυρο
½ κούπα μαύρη ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Για τη γέμιση της πίτας
4 αυγά
2/3 κούπας ζάχαρη
1 κούπα σιρόπι καλαμποκιού
1/3 κούπας σιρόπι ζάχαρης
3 κουταλιές του γλυκού αλεύρι
2 κούπες πεκάν ή καρύδα
Οδηγίες:
Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Βάλτε το αλεύρι και το baking powder και ανακατέψτε μέχρι να είναι έτοιμο το μείγμα
Βάλτε το μείγμα σε ένα βουτυρομένο ταψί. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, βάλτε τα 2/3 της μαύρης ζάχαρης, τα σιρόπια και το αλεύρι, ανακατέψτε.
Ρίξτε τα κομματάκια καρύδας. Βάλτε το μείγμα στην κρούστα και ψήστε το όλο μαζί για 25 ακόμη λεπτά και είναι έτοιμο.