Φιλέτο γλώσσας με σάλτσα λαχανικών

Τα παιδιά συνήθως δυσκολεύονται να φάνε με όρεξη το ψάρι.

Αν όμως με λίγη φαντασία φτιάξουμε ένα πιάτο δελεαστικό τότε σίγουρα θα μπουν στον πειρασμό να το δοκιμάσουν. Μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή είναι το φιλέτο γλώσσας ή ακόμη και πέρκας με βιταμινούχα σάλτσα λαχανικών.

ΥΛΙΚΑ

- 2 φιλέτα γλώσσας

- 1 καρότο σε φέτες

- 1 πράσο σε φέτες

- 1 κρεμμύδι σε φέτες

- ½ κλωνάρι σέλινο σε φέτες κομμένο

- 1 πατάτα σε φέτες κομμένη

- Ελαιόλαδο

- Χυμό ενός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράστε όλα τα λαχανικά μαζί. Έπειτα και αφού βράσουν πολτοποιήστε τα μαζί με το ζωμό του βρασίματος και προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο έως ότου ομογενοποιηθούν και γίνουν σαν ρευστή κρέμα. Σε ένα τηγανάκι προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό από το βράσιμο των λαχανικών, συμπληρώστε λίγο νερό ακόμα και ρίξτε και τον χυμό του λεμονιού και αφήστε να πάρει ένα καλό βράσιμο. Μετά βάλτε τα φιλέτα του ψαριού στο ζωμό και αφήστε το για 5-7 λεπτά έως ότου μαλακώσει. Βάλτε το ψάρι στο πιάτο και περιχύστε το με τη σάλτσα λαχανικών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved