5 νόστιμες ιδέες για καλοκαιρινά πράσινα φασολάκια!
Κλασική επιλογή για νόστιμα λαδερά το καλοκαίρι, τα πράσινα φασολάκια γεμίζουν τα πιάτα μας με γεύση και φρεσκάδα και τον οργανισμό μας με πολλαπλά οφέλη.
Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
Μπορεί σαν παιδάκι να μην τα συμπαθούσες πολύ, ωστόσο η μαμά που σε κυνηγούσε να τα φας λέγοντας ότι σου κάνουν καλό δεν είχε καθόλου άδικο. Τα πράσινα φασολάκια είναι καλή πηγή βιταμινών Κ, C και Α, μαγγανίου, καλίου, φυτικών ινών, φολικού οξέως και σιδήρου. Επίσης, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, ω-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες.
Πώς σε ωφελούν
* Μειώνουν τη χοληστερίνη.
* Προστατεύουν την καρδιά.
* Προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος.
* Τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
* Βοηθούν την καλή λειτουργία του εντέρου, λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν.
* Έχουν ελάχιστες θερμίδες και δεν επιβαρύνουν τη σιλουέτα σου.
Πώς καθαρίζονται
Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβεις αρχικά την κορυφή με το κοτσανάκι και έπειτα συνεχίζεις γύρω-γύρω από το φασολάκι, για να βγάλεις τις σκληρές ίνες που ίσως έχουν.
Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr