Νιόκι από σπανάκι
Είναι ένας ωραίος τρόπος για να τους δώσετε να φάνε λαχανικά.
Για να τα ετοιμάσετε θα χρειαστείτε:
Ένα κουτί σπανάκι, ξεπαγωμένο
1 κούπα τυρί ricotta
2/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα και άλλες δυο κουταλιές της σούπας για να ρίξετε από πάνω
1 μεγάλο κρόκο αυγού
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μέθοδος:
Στεγνώστε το σπανάκι από το νερό στύβοντας το με τα χέρια σας και βάλτε το σε μια πετσέτα . Βάλτε το σπανάκι, το ρικότα και την παρμεζάνα, το κρόκο και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι σε ένα μίξερ. Είναι έτοιμο όταν το σπανάκι θα έχει γίνει πολύ μικρά κομματάκια.
Βάλτε λίγο αλεύρι στα χέρια σας και πάρτε μία – μία τις κουταλιές από το μείγμα για να κάνετε μικρά μπαλάκια.
Βάλτε ένα κατσαρολάκι με νερό και αρχίστε να το βράζετε. Βάλτε τα νιόκι λίγα – λίγα και αφήστε τα μέσα στο νερό για τρία λεπτά ή μέχρι να βγουν στην επιφάνεια του νερού.
Αφού τα βγάλετε με ένα κουτάλι, βάλτε τα σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με τυρί.