Κρέπες με κολοκύθια, ψητή πιπεριά και κατίκι Δομοκού

Οι διάσημες κρέπες μεταμορφώνονται στην πιο νόστιμη και εύκολη αλμυρή τούρτα. Τα κολοκυθάκια, οι πιπεριές Φλωρίνης και το κατίκι Δομοκού της δίνουν μεσογειακό αέρα και μοναδική γεύση.

Υλικά
Για τις κρέπες
1 φλιτζάνι γάλα
2 αβγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
3 κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές από βάζο, καλά στραγγισμένες
450γρ. κατίκι Δομοκού
2 αβγά
λίγη γραβιέρα Κρήτης, χοντροτριμμένη
1 – 2 κουτ. σούπας αλεύρι
άνηθο ψιλοκομμένο
λίγη πάπρικα γλυκιά
Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές από βάζο, καλά στραγγισμένες
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες, ελαφρά σοταρισμένο σε λίγο λάδι
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
2 κουτ. σούπας καρύδια
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
άνηθο ψιλοκομμένο
50γρ. κατίκι Δομοκού

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved