Λαχταριστό μοσχάρι με καρότα και πράσα
Ένα νόστιμο φαγάκι, ιδανικό για το Κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα είναι το κλασικό μοσχαράκι με λαχανικά και σος λεμονιού!
Δοκιμάστε να φτιάξετε το κρέας σας με καρότα και πράσα, που δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά και πολλές βιταμίνες στο πιάτο του παιδιού!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχαράκι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- 5-6 κουταλιές αλεύρι
- 4 καρότα κομμένα λοξά σε ροδέλες
- 3 πράσα κομμένα λοξά σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι
- χυμό από 4 λεμόνια
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε ροδέλες τα καρότα και τα πράσα και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι. Έπειτα κόβουμε το κρέας σε κύβους, το αλατοπιπερώνουμε, το περνάμε στο αλεύρι και το τσιγαρίζουμε σε βούτυρο και λάδι πολύ καλά. Προσθέτουμε μέσα το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το λεμόνι, ρίχνουμε το θυμάρι και βράζουμε το κρέας με νερό για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα, σουρώνουμε τη σάλτσα και τη ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Εάν υπάρχει αρκετή σάλτσα, βγάζουμε τα λαχανικά και βράζουμε μόνη της τη σάλτσα τόσο ώστε να δέσει.