Γαυροκεφτέδες με ντομάτα
Ένας νοστιμότατος μεζές που θυμίζει τους καλοκαιρινούς κυκλαδίτικους ντοματοκεφτέδες.
Υλικά
500γρ. γαύρο καθαρισμένο, χωρίς τα κεφάλια
2 ντομάτες μέτριες, αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια ή θυμάρι
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 αβγό χτυπημένο
1 φλιτζάνι περίπου αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
λίγα φύλλα λουΐζας ή αρμπαρόριζας
φέτες λεμονιού
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr