Δεν τρώει τα ρεβίθια; Βάλτε τα σε σαλάτα!

Συνήθως τα παιδιά δυσκολεύονται να φάνε τα όσπρια.

Δεν τρώει τα ρεβίθια; Βάλτε τα σε σαλάτα!

Είναι όμως από τις πιο σημαντικές τροφές αφού αποτελούν εξαιρετική πηγή ορισμένων βιταμινών όπως το φυλλικό οξύ, περιέχουν μέταλλα όπως το ασβέστιο, το κάλιο και ο σίδηρος και ιχνοστοιχεία όπως το σελήνιο, ενώ συγχρόνως αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών. Αν λοιπόν στο θέαμα της σούπας κάνουν «μπλίαχ», φτιάξτε τα σε σαλάτα!

ΥΛΙΚΑ

- 250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα

- 2 κουταλιές σούπας ταχίνι

- 15 ντοματίνια

- 1πιπεριά πορτοκαλί

- 3 κουταλιές σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

- 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο

- 2 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 1 κουταλιά της σούπας μέλι

- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- Μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ σε το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το μπαλσάμικο, το μέλι και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το δυόσμο. Έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και την πιπεριά, που έχουμε πρώτα ψιλοκόψει, τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες πριν σερβίρουμε, για να μαριναριστούν και να βγουν όλα τα αρώματα.

Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved