Κέικ με βατόμουρα και λεμόνι!

Είναι μια λίγο περίεργη συνταγή κι όμως ο συνδυασμός είναι εξαιρετικός. Όσο περισσότερα τα βατόμουρα τόσο το καλύτερο.

Υλικά

2 μεγάλα αυγά

½ κούπα ζάχαρη κατεργασμένη

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Ξύσμα από ένα λεμόνι πολύ ψιλά τριμμένο

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

1 κούπα γάλα σε χαμηλά λιπαρά

1/8 κουταλιάς του γλυκού κρέμα

2 και 2/3 κούπας βατόμουρα

Άχνη ζάχαρη

Προετοιμασία: Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μεσαίο μπολ βάλτε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα το μείγμα.

Σε ένα μίξερ ανακατέψτε τα ασπράδια των αυγών και την κρέμα μέχρι να είναι έτοιμο. Βάλτε ένα τέταρτο αυτού του μείγματος στο πρώτο και μετά το υπόλοιπο. Στη συνέχεια βάλτε τα βατόμουρα – τη μισή ποσότητα που έχετε. Ψήστε το για 30 με 35 λεπτά. Αφού κρυώσει σερβίρετε με επιπλέον βατόμουρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved