Εύκολο σουφλέ σοκολάτας
Υπάρχουν παιδιά που να μην τρώνε την σοκολάτα; Δεν νομίζουμε. Γι' αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εύκολο σουφλέ που θα είναι έτοιμο μέσα σε μισή ώρα.
Πρόκειται για συνταγή που σίγουρα θα χρησιμοποιήσετε όταν το παιδί σας, σας ζητήσει ένα γλυκό. Προκειμένου να το πάρετε απ' έξω όπου δεν ξέρετε τι υλικά χρησιμοποιούν, δεν είναι καλύτερο να κάνετε το δικό σας γρήγορο και εύκολο σουφλέ;
Υλικά
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
- 100 γρ. αλεύρι
- 5 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- Ένα σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας ή μία βανίλια σκόνη
- 1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
- 1 κουβερτούρα γάλακτος (125 γρ.)
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνετε το βούτυρο και την κουβερτούρα ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά. Βάζετε στο μίξερ να χτυπηθούν τα πέντε αυγά με τη ζάχαρη. Όταν το μπεν μαρί αρχίζει να κρυώνει ρίχνετε το μείγμα στα αυγά με τη ζάχαρη που έχουν αφρατέψει. Όταν ανακατευτούν καλά ρίχνετε το λικέρ ή τη βανίλια και μετά το αλεύρι αφού το κοσκινίσετε. Σε ένα πυρέξ το οποίο έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ρίχνετε το μείγμα και το βάζετε στον φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς (πάνω κάτω και όχι αέρα). Το ψήνετε για 15 λεπτά ακριβώς και το βγάζετε. Στο μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε. Όταν γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα, το βγάζετε από τη φωτιά και το ρίχνετε πάνω από το σουφλέ. Το αφήνετε για λίγο ώστε να «αγκαλιάσει» το γλυκό σας το γλάσο και σερβίρετε ιδανικά με παγωτό βανίλια.