Συνταγή για πεντανόστιμο στρούντελ με μήλο και κανέλα
Ένα αγαπημένο γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Το στρούντελ με μήλο και κανέλα είναι ένα χορταστικό σνακ, παντός καιρού που συνδυάζει την αφράτη σφολιάτα με τη γλυκύτητα του μήλου και της κανέλας! Ένας μαγικός γευστικός συνδυασμός που θα λατρέψουν οι πάντες!
ΥΛΙΚΑ:
1 φύλλο σφολιάτας
4-5 μήλα κομμένα σε κύβους
2-3 κ.σ βούτυρο
2-3 κ.σ μαύρη ζάχαρη
κανέλα
λίγο κονιάκ
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, αφού βάλετε το βιτάμ και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν. Ρίξτε τα μήλα και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ.
Αφού έχετε ξεπαγώσει τη σφολιάτα, απλώστε την σε ένα ταψάκι . Βάλτε στη μέση τη γέμιση, κόψτε τη γύρω γύρω σφολιάτα σε λωρίδες, διπλώνουμε τις δύο άκρες και πλέξτε τις λωρίδες.
Εναλλακτικά μπορείτε να τη διπλώσετε με όποιον τρόπο θέλετε, κάνοντας όμως τρυπούλες στο πάνω μέρος για να φεύγουν οι ατμοί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,για περίπου 15 με 20 λεπτά. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και είναι έτοιμο! Τόσο απλά!