Λαχταριστό λαχανόρυζο για παιδιά γεμάτα υγεία!

Ένα φαγάκι γεμάτο βιταμίνες και σίδηρο είναι το λαχανορυζο!

Και μπορεί εσείς στον παιδικό σταθμό να μην το τρώγατε όμως αν δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή σίγουρα θα ξετρελαθείτε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας!

ΥΛΙΚΑ

- Μισό λάχανο λευκό

- 3 καρότα

- 3 πράσα

- 1 κρεμμύδι ξερό

- 2 κρεμμύδια χλωρά

- Πελτέ ντομάτας

- 2 κούπες ρύζι αρωματικό

- Ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι, κανέλα και μπαχάρι

Στον τρίφτη λαχανικών κόψτε το λάχανο πολύ λεπτό ενώ καρότα, τα πράσα και τα κρεμμύδι κόψτε τα ροδέλες. Ρίξτε τους άφθονο νερό και αφήστε τα στο σουρωτήρι να στεγνώσουν καλά. Ρίξτε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε τα λαχανικά, αφού πάρουν χρώμα προσθέστε και το λεπτοκομμένο λάχανο. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά και βράστε με 3 ποτήρια νερό. Όταν πιεί τα πολλά υγρά, προσθέστε το ρύζι και αν χρειαστεί λίγο ακόμη νερό. Αφήστε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά και σβήστε το όταν πια έχει πιει όλη τη σάλτσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved