Συνταγή για αφράτο σπιτικό ψωμί με 4 υλικά!
Φτιάξτε μόνες σας αφράτο, σπιτικό ψωμί εύκολα και γρήγορα!
Ιδανικό για πρωινό με μαρμελάδα η μέλι, για το σάντουιτς αλλά και για κάθε ώρα της ημέρας! Με αυτήν τη συνταγή μπορείτε να έχετε πάντα φρέσκο και υγιεινό ψωμί που θα έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας και με υλικά που βρίσκονται σχεδόν πάντα στην κουζίνα σας!
ΥΛΙΚΑ:
2 και 1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα
200 γρ γιαούρτι αραιωμένο με 100 γρ νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μπολ και κάντε στη μέση μία λακουβίτσα. Ρίξτε εκεί το αραιωμένο γιαούρτι και ανακατέψτε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
Ζυμώστε για λίγα λεπτά και χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Πλάστε δύο στρογγυλά καρβελάκια και κάντε στο πάνω μέρος τρεις χαρακιές.
Βάλτε σε ένα ταψί λίγη λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.