Ρολό με μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα ντομάτας!
Στο καθημερινό ή και στο κυριακάτικο τραπέζι, το ρολό είναι από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων. Περιχυμένο με μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας και με πουρέ πατάτας δίπλα του είναι πραγματικά θεσπέσιο!
Υλικά
800γρ. μοσχαρίσιο κιμά, κατά προτίμηση από κιλότο
1 κρεμμύδι ξερό σε ψιλά καρέ
1 αβγό
2 φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο), χωρίς κόρα, μουσκεμένες σε νερό ή γάλα και καλά στυμμένες
1- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
φύλλα από 4-5 κλαράκια φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα ντομάτας
5 μέτριες ντομάτες ώριμες , τριμμένες
40ml ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένε
1 σφηνάκι κονιάκ (ή λευκό ξηρό κρασί)
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr