Φανταστική κανελόπιτα!
Μπορεί να σας φαίνεται περίεργη, όμως αυτή η πιτούλα με άρωμα και γεύση κανέλλας είναι μια φανταστική λύση για ιδανικό πρωινό ή για τις στιγμές που το πιτσιρίκι σας, ζητά απεγνωσμένα ένα γλυκό. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 3 κουταλιές κονιάκ
- 4 αυγά
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 2 κουταλάκια μπέικεν πάουντερ
- 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
- λάδι για το άλειμμα του ταψιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη λεκάνη λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα προσθέστε τους κρόκους των αυγών, την κανέλα και το κονιάκ. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν σε μια άλλα λεκάνη και ρίχνετε εναλλάξ στο μίγμα των κρόκων λίγο γάλα και λίγο αλεύρι. Μετά χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε λίγη λίγη στο μίγμα. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι, πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και στρώνετε το μίγμα. Ψήνετε την κανελόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, την αφήνετε να κρυώσει και την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα