Τα πιο νόστιμα μπισκότα κανέλας, από τα χεράκια μας! Δοκιμασμένα και επιτυχημένα! (εικόνες)

Όταν έφτιαξα αυτή τη συνταγή δεν ήμουν σίγουρη αν είχε πετύχει ή όχι. Η κόρη μου όμως μου έδωσε το πράσινο φως και έτσι μπορώ σήμερα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Τώρα που το νηπιαγωγείο θα αρχίσει, πολλές από εμάς τις μανούλες θα αρχίσουμε να μαγειρεύουμε και να φτιάχνουμε διάφορα γλυκάκια ώστε να τρώνε τα παιδιά, το μεσημέρι. Η παρακάτω συνταγή είναι της θείας μου που είναι εκπληκτική μαγείρισσα.

Η συνταγή που θα σας αποκαλύψω παρακάτω δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τα μπισκοτάκια κανέλας που μας σερβίρουν στις καφετέριες με τον καφέ ή τα μπισκοτάκια που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ. Σκίζουν και από γεύση και από άρωμα.

Θα χρειαστείτε:
1 κούπα φυτίνη
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φακελάκι αμμωνία
Λίγο λικέρ
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει (θα το δείτε με το μάτι στο ζύμωμα)

Εκτέλεση:

  • Χτυπήστε τη φυτίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει
  • Ρίξτε ένα ένα τα αβγά και συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ
  • Στην συνέχεια ρίξτε το μπέικιν, το λικέρ, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
  • Μετά με το χέρι ρίξτε σιγά σιγά αλεύρι και ζυμώστε. Θα δείτε με το μάτι πόσο αλεύρι θα χρειαστείτε. Περίπου τόσο όσο να έχετε μία ζύμη που είναι εύκολο να την πλάσετε με τα χέρια ή να την απλώσετε και να κόψετε με κουπάτ τα μπισκότα σας. Αυτή η διαδικασία είναι ιδανική για τα παιδάκια σας. (Εγώ όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες, άφησα την κόρη μου να τα φτιάξει όλα μόνη της, εξού και το σχήμα)
  • Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς και ψήστε μέχρι να χρυσίσουν. (Τοποθετήστε τα αραιά στο ταψί γιατί απλώνουν)
  • Τοποθετήστε τα σε ένα τάπερ ή κουτί για μπισκότα ώστε να διατηρούνται φρέσκα.

Το σπίτι σας θα μοσχοβολήσει κανέλα και τα παιδάκια σας θα ενθουσιαστούν με τη γεύση τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved