Ελβετικό κέικ σε ρολό!

Η προετοιμασία είναι πολύ εύκολη και η γεύση του διαφέρει από τα συνηθισμένα κέικ.

Υλικά:

Για τη βάση:

Ανάλατο βούτυρο

75 γραμμάρια αλεύρι ή ρυζάλευρο

Αλάτι μόνο μια μύτη του κουταλιού του γλυκού

5 μεσαίου μεγέθους αυγά

125 γραμμαρια καστανή ζάχαρη

Άχνη ζάχαρη για επικάλυψη

Για τη γέμιση: 200 γραμμάρια μαρμελάδα βατόμουρο

Για να φτιάξετε τη βάση, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα ειδικό ταψάκι για γλυκο σε ρολό. Βάλτε ένα χαρτί μαγειρέματος πάνω και βάλτε και σε αυτό βούτυρο. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι, βάλτε σε άλλο μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα για 10 λεπτά. Μαζί και το αλεύρι με το αλάτι. Αφού είναι έτοιμο τυλίξτε το και ψήστε το. Μετά το ψήσιμο ακουμπήστε το σε ένα χαρτί στο οποίο έχετε βάλει την άχνη ζάχαρη έτσι ώστε να κολλήσει πάνω. Αφαιρέστε το χαρτί σιγά – σιγά και με προσοχή ξετυλίξτε το για να περάσετε μέσα τη μαρμελάδα. Ξανατυλίξτε το και είναι έτοιμο. Σερβίρετε αν θέλετε με παγωτό βανίλια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved