Το μικρό σας δεν τρώει το σπανάκι; Βάλτε το σε κρέπα και θα το λατρέψει!
Οι κρέπες είναι ένα αγαπημένο πιάτο για τα μικρά παιδιά. Αν λοιπόν για κάποιο λόγο δεν θέλει το μικρό σας να φάει το σπανάκι που του μαγειρεύετε, δεν έχετε παρά να του το σερβίρετε μέσα σε κρέπα με μία υπέροχη συνταγή που θα το ξετρελάνει.
Υλικά
• 4 αυγά
• 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
• 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
• Μία πρέζα αλάτι
• Βούτυρο για το τηγάνι
1 κιλό σπανάκι
• 1 κρεμμύδι
• 4 κουταλιές της σούπας λάδι
• Αλάτι, πιπέρι
250 γρ. φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ όλα τα παραπάνω υλικά καλά ώστε να ομογενοποιηθούν και να γίνει το υλικό για τις κρέπες. Παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε πολύ καλά σε ένα μάτι της κουζίνας. Ρίχνετε ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο να λιώσει. Με ένα φλιτζανάκι του καφέ ρίχνετε λίγο από το μείγμα στο τηγάνι και το γυρνάτε για να καλυφθεί όλος ο πάτος με την κρέπα. Το αφήνετε να ψηθεί και με μία σπάτουλα τη γυρνάτε από την άλλη μεριά για να ψηθεί. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Σε ένα τηγάνι φτιάχνετε το μείγμα του σπανακιού, βάζοντας το λάδι, το κρεμμύδι το οποίο έχετε ψιλοκόψει, το σπανάκι που έχετε πλύνει καλά και έχετε κόψει για να τσιγαριστεί και όταν αυτό γίνει, ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και αφήνετε λίγο να ψηθεί. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνετε και την τριμμένη φέτα, αφού βγάζετε από τη φωτιά. Παίρνετε μία κρέπα, τη γεμίζετε με το μείγμα από το σπανάκι (δύο κουταλιές περίπου) και την γυρίζετε. Την τοποθετείτε σε ένα πυρέξ και ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, βάζοντας τη μία δίπλα στην άλλη. Όταν το πυρέξ γεμίσει, πασπαλίζετε με λίγο τυρί (προαιρετικά) και ψήνετε για λίγο στο φούρνο για να λιώσει το τυρί. Θα διαπιστώσετε και μόνες σας πως τα πιτσιρίκια σας θα κάνουν το συγκεκριμένο πιάτο το αγαπημένο τους.