Ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ για τα παιδιά: Ζουμερά λουκανοπιτάκια
Αν αναζητάτε μια γρήγορη, γευστική συνταγή με υλικά που τα έχετε σπίτι σας ή μπορείτε να τα βρείτε παντού, τα λουκανοπιτάκια που σας προτείνουμε, είναι η λύση.
Θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά για να τα ετοιμάσετε και άλλα 30 λεπτά για το ψήσιμο.
Υλικά
-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
-2 φύλλα σφολιάτας έτοιμα κατεψυγμένα
-1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
-8 παχιά λουκάνικα (γαλοπούλας, ανάμεικτα, ή της επιλογής σας)
- κέτσαπ ντομάτας και σαλάτα της επιλογής σας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Τα αφήνετε στην άκρη για περίπου 5 λεπτά.
-Στη συνέχεια κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 τετράγωνα. Το κάθε τετράγωνο το αλείφετε με αυγό. Προσθέστε το κρεμμύδι και το λουκάνικο και πιέζετε με το δάκτυλό σας τη σφολιάτα για να κλείσει. Αφού τα έχετε ετοιμάσει όλα, τα απλώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με πιπέρι. Τα βάζετε να ψηθούν στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά) και όταν ψηθούν τα σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα και λίγη κέτσαπ.
Καλή σας όρεξη