Συνταγή για νόστιμους γίγαντες γιαχνί
Από τα πιο παραδοσιακά και αγαπημένα ελληνικά πιάτα που προτιμούν πολύ, ακόμη και όσοι δεν έχουν ιδιαίτερη συμπάθεια στα όσπρια. Συνοδεύεται ιδανικά με φέτα και φρέσκο, ζυμωτό ψωμί.
Υλικά
500γρ. φασόλια γίγαντες, μουλιασμένα αποβραδίς
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μέτρια, ξυσμένα στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κονσέρβα πομοντόρια πολτοποιημένα μαζί με το ντοματοχυμό τους
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr