Ψωμί από γλυκοπατάτα και τυρί!

Είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή συνταγή που σπάνια βλέπει κανείς. Είναι εμπνευσμένη από το κέικ καρότου.

Ψωμί από γλυκοπατάτα και τυρί!

Θα χρειαστείτε:

1 ½ κούπα αλεύρι ολικής άλεσης

2 κουταλιές του γλυκού baking powder

1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα

½ κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουταλιάς του γλυκού αλάτι

¼ κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο

1/8 κουταλιάς του γλυκού κανελλογαρύφαλλο

½ κούπα γιαούρτι 2% λιπαρά

½ κούπα ζάχαρη

¼ κούπας λάδι

2 μεγάλα αυγά

½ κούπα γλυκοπατάτα

1/3 κούπας σταφίδα

1/3 κούπας φιστίκια

Τυρί σε κρέμα

1/3 κούπας άχνη ζάχαρη

½ κουταλιά λεμόνι ξυσμένο

Προετοιμασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς

Ανακατέψτε το αλεύρι και τα 6 επόμενα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά. Βάλτε μαζί τα δύο μίγματα. Βάλτε μέσα την κομμένη γλυκοπατάτα τα φιστίκια και τις σταφίδες και ανακατέψτε.

Ψήστε για 40 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα να μπαίνει χωρίς να μένουν πάνω κομμάτια.

Βάλτε το τυρί σε κρέμα και τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Χτυπήστε με ένα μίξερ σε μεσαία ταχύτητα και ρίξτε το μείγμα πάνω στο ψωμί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved