Φασολάδα η ελληνική!
Θεωρείται εθνικό φαγητό των Ελλήνων και είναι σίγουρα μια από τις πιο παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας. Της κάνουν καλή παρέα η ρέγκα, οι ελιές, η φέτα και 1 ξερό κρεμμύδι σε φετούλες.
Υλικά
500γρ. φασόλια ξερά
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2-3 καρότα, σε ροδέλες
1-2 γεμάτες κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
½ κόκκινη πιπεριά
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr