Αυτή είναι η συνταγή για το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ με γλάσο (βίντεο)
Αν σας αρέσουν τα σοκολατένια γλυκά, τότε αυτό εδώ θα το λατρέψετε. Πάρτε χαρτί και μολύβι και κρατήστε αυτή τη συνταγή μαζί με όλες τις άλλες αγαπημένες σας.
Υλικά:
300 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 ml ζεστό νερό
4 αυγά
250 γρμ βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γρμ μαύρη κουβερτούρα
125 ml γάλα
55 γρμ κακάο
550 γρμ κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.τ.σ στιγμιαίο καφέ
30 ml ηλιέλαιο
1/2 κ.τ.γ μπέικιν σοδα
2 κ.τ.σ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.τ.γ αλάτι
Εκτέλεση:
Λιώστε σε ένα μπεν μαρί το βούτυρο με την κουβερτούρα, τη ζάχαρη.
Διαλύστε τον στιγμιαίο καφέ στο ζεστό νερό και ρίξτε τον στο παραπάνω μείγμα που θα έχετε βάλει στο μπεν μαρί.
Ανακατέψτε με ένα σύρμα για περίπου 5-7 λεπτά.
Αφαιρέστε το μπολ με το σοκολατένιο μείγμα από το μπεν μαρί και προσθέστε το γάλα.
Χτυπώντας με το μίξερ σας, ρίξτε ένα-ένα τα αυγά μέσα στο μείγμα. Μετά προσθέστε το λάδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε ώστε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάλτε το σε μια φόρμα ή σε ένα ταψάκι και ψήστε για δύο ώρες στους 150-180 βαθμούς Κελσίου.
Αφού κρυώσει βάλτε από πάνω το γλάσο σοκολάτας που θα έχετε ετοιμάσει.
Φτιάξετε το γλάσο με 200 γρμ κουβερτούρα, 120 γρμ βούτυρο ή μαργαρίνη και 125 ml κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπεν μαρί βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.