Διπλοψημένες πατάτες φούρνου με τραγανό μπέικον
Αν βαρεθήκατε να φτιάχνετε τις πατατούλες σας με τους απλούς παραδοσιακούς τρόπους, όπως τηγανιτές, στο φούρνο κομμένες κυδωνάτα ή βραστές, παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή που θα αγαπήσετε.
Πατάτες διπλοψημένες ιδανικές για συνοδευτικό αλλά και για κυρίως. Ιδανικές ακόμη και για το μπουφέ του πάρτυ σας.
Υλικά:
3 μεγάλες πατάτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
περίπου 1 1/4 φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ
1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο σκόρδο
Αλατοπίπερο
3 φέτες μπέικον, ξεροψημένο και θρυμματισμένο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Εκτέλεση:
Πλύνετε τις πατάτες όπως είναι ολόκληρες πολύ καλά.
Αλείψτε τις με ελαιόλαδο και τοποθετήστε τις σε ένα ταψάκι ή αλουμινόχαρτο.΄
Ψήστε για περίπου 45-60 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες, βγάλτε τις από το φούρνο και κόψτε τις κάθετα.
Αφού κρυώσουν βγάλτε την ψίχα τους και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ.
Ρίξτε το γάλα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το τσένταρ,το τριμμένο σκόρδο, το αλατοπίπερο και ανακατέψτε με το μίξερ, μέχρις ότου έχετε μια κρέμα.
Γεμίστε ξανά με το μείγμα αυτό τις ψημένες φλούδες που πιο πριν είχατε αδειάσει.
Βάλτε τις ξανά στο φούρνο και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες γαρνίρετε με το ψημένο μπέικον και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Αν μας ρωτάτε, η γεύση τους είναι απλά απολαυστική.
*Recipe courtesy of Trisha Yearwood