Ένα κέικ όλο σοκολάτα!
Αυτό το κέικ είναι ακαταμάχητο και σας εγγυόμαστε πώς θα εξαφανιστεί πριν καλά καλά κόψετε το πρώτο κομμάτι.
Υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά (χτυπημένα)
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 κ.τ.σ κακάο
Ό,τι θέλετε για να διακοσμήσετε
Για τη γκανάς
100 γρ. κουβερτούρα
170 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε μετά την κρέμα γάλακτος (συνεχίζετε να ανακατεύετε) και ένα-ένα τα αβγά.
Τέλος κοσκινίστε μέσα το αλεύρι και το κακάο και ανακατέψτε πάλι.
Βάλτε σε ένα ταψάκι και ψήστε για 50-55 λεπτά.
Μέχρι να ψηθεί φτιάξτε τη γκανάς. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα. Ζεστάνετέ το. Προσοχή μη το βράσετε. Και ρίξτε το στο μπολ που θα έχετε βάλει το βούτυρο και τη σοκολάτα.
Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αφού ψηθεί το κέικ και κρυώσει, ρίξτε από πάνω τη γκανάς και στολίστε με ό,τι θέλετε.
Καλή επιτυχία!