Λαχταριστό μοσχαράκι στιφάδο
Η κλασική συνταγή για στιφάδο με μπόλικα κρεμμυδάκια και πλούσια, αρωματική σάλτσα ντομάτας. Ταιριάζει απόλυτα στο κυριακάτικο τραπέζι και είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο πιάτο.
Υλικά
1.300γρ. περίπου μοσχαράκι ελιά ή χτένι, σε κομμάτια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια σε φέτες
1 κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδο (κοκκάρια)
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλαράκι κανέλας
μερικούς κόκκους πιπέρι ολόκληρους
λίγο τριμμένο γαρίφαλο
2 φύλλα δάφνης
1½ φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr