Κλασικά γερμανικά σνίτσελ με καπνιστές πατάτες

Παραδοσιακό πιάτο της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας που με όποια γαρνιτούρα και να συνδυαστεί είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο τραπέζι. Εδώ το σερβίρουμε με νόστιμες πατάτες φούρνου.

Υλικά

4 χοιρινά σνίτσελ, 200γρ. περίπου το καθένα
1 κιλό πατάτες, μέτριου ή μικρού μεγέθους
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πανάρισμα
2 αβγά χτυπημένα σε ομελέτα
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για τις πατάτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη (ή θυμάρι)
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved