Πουτίγκα μήλου λαχταριστή!
Η τέλεια αυτή συνταγή είναι ιδανική όταν έχετε τους φίλους του μικρού σας στο σπίτι για να τους σερβίρετε κάτι γλυκό.
Θα χρειαστείτε για έξι κομμάτια:
Για τη ζύμη:
600 γραμμάρια μήλα
225γραμμάρια αλεύρι
75 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο κομμένο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 μεσαία αυγά
150 ml γάλα
Για τη σος
75 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
100 ml χυμό πορτοκάλι
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίστε κόψτε και βγάλτε τον πυρήνα από τα μήλα και τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους.
Για τη γέμιση βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μίξερ. Προσθέστε τα αυγά και το γάλα. Βάλτε το μείγμα πάνω από τα μήλα.
Για τη σος βάλτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού με το αλάτι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και βάλτε το στο μάτι. Αφού βράσει βάλτε το πάνω από την πίτα. Ψήστε τα όλα μαζί για 30 – 35 λεπτά. Αφού κρυώσει για δέκα λεπτά σερβίρετε.