Τηγανιτό ρύζι με λαχανικά και γαρίδες
Το ρύζι είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Εκτός από τη μεγάλη διατροφική αξία του , μπορεί να είναι το κυρίως πιάτο ή το συνοδευτικό σε κρέατα και ψαρικά.
Εμείς σας προτείνουμε μια διαφορετική και νόστιμη συνταγή που μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα για το μεσημεριανό ή το βραδυνό σας γεύμα.
Υλικά
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κλώνους σέλινο
- 1 καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 2 κ.γ. αρακά
- Τριμμένο τυρί σε χοντρό τρίφτη
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 20 μεγάλες γαρίδες φρέσκες καθαρισμένες ή καταψυγμένες
- 1 ½ φλιτζάνι ρύζι αμερικάνικο
- 3 φλιτζάνια νερό
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Κόβετε τα κρεμμύδια ,το σέλινο και το καρότο σε μέτρια κομμάτια και τα σοτάρετε στο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουοκ. Στη συνέχεια ρίχνετε τις γαρίδες οι οποίες δεν πρέπει να έχουν καθόλου υγρά, και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό , ρίχνετε το ρύζι και το αφήνετε να βράσει. Στη συνέχεια το σουρώνετε και ρίχνετε μέσα στο ρύζι τα λαχανικά με τις γαρίδες. Σε ζεστό τηγάνι βάζετε τη σόγια και στη συνέχεια το ρύζι με τα λαχανικά και τις γαρίδες. Το κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας σκεπάζετε με μία πετσέτα και το αφήνετε για μερικά λεπτά.
Σερβίρετε , προσθέτοντας τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.
Σημείωση. Αντί για γαρίδες, μπορείτε να βάλετε στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους. Θα χρειαστεί όμως περισσότερο χρόνο στο βράσιμο.