Λαχταριστά τρουφάκια με ινδοκάρυδο και λευκή σοκολάτα (εικόνες βήμα-βήμα)
Για όλους εσάς εκεί έξω που λατρεύετε την καρύδα, η παρακάτω συνταγή θα σας συναρπάσει.
Αυτά τα λευκά τρουφάκια είναι ανεπανάληπτα και όπως λέει και μια γνωστή διαφήμιση, «κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα». Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και οικονομικά, καθώς με λίγα και φθηνά υλικά μπορείτε να φτιάξετε.
Υλικά:
60 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
14 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 βανίλια (προαιρετικά)
20 φουντούκια καβουρδισμένα ολόκληρα(προαιρετικά)
100 γρ. ινδική καρύδα (50 γρ. για το μείγμα σας και 50 γρ. για την επικάλυψη)
Εκτέλεση:
Λιώστε σε μπεν μαρί και σε χαμηλή θερμοκρασία τη λευκή σας σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
Λίγο πριν λιώσει όλη, ρίξτε το βούτυρο και αφήστε να λιώσουν μαζί ανακατεύοντας.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τη βανίλια και την ινδική καρύδα.
Ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.
Κάντε μπαλάκια αν δεν βάλετε φουντούκια, διαφορετικά ακολουθήστε τη διαδικασία της παραπάνω φωτογραφίας αν επιλέξετε να τα προσθέσετε.
Μόλις είναι έτοιμα, ρολάρετέ τα στην ινδική καρύδα που κρατήσατε στην άκρη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για να σφίξουν.
Απολαύστε άφοβα, γνωρίζοντας ότι το κάθε τρουφάκι έχει περίπου 135 θερμίδες.