Συνταγή για τη πιο νόστιμη και εύκολη καρυδόπιτα

Ένα από τα κλασικά σιροπιαστά γλυκά μας που έχει πάντα φανατικούς θαυμαστές.

Υλικά

Για την καρυδόπιτα
400γρ. αλεύρι μαλακό
30γρ. μπέϊκιν πάουντερ
κανέλα στη μύτη ενός κουτ. γλυκού
250γρ. καρύδι τριμμένο
250γρ. βούτυρο 82%
250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 αβγά
150ml γάλα πλήρες
ελάχιστο γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
700γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
450ml νερό
50γρ. γλυκόζη
½ λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved