Gingerbread cheesecake ντιπ για το γιορτινό τραπέζι
Μόλις ανακαλύψαμε αυτή τη συνταγή στο διαδίκτυο είμασταν σίγουροι ότι έπρεπε αν το μοιραστούμε μαζί σας. Σίγουρα έχετε ακούσει ντιπ τυριού, ντιπ σοκολάτας, ντιπ γιαουρτιού, που συνοδεύουν εξίσου αλμυρά και γλυκά σνακ.
Η παρακάτω συνταγή όμως, κάνει θραύση στο διαδίκτυο, είναι χριστουγεννιάτικη και είναι ένα διαφορετικό ντιπ από όλα τα άλλα. Ονομάζεται gingerbread cheesecake ντιπ και τρώγεται με... μπισκότα την περίοδο των Χριστουγέννων και όχι μόνο.
Υλικά:
250 γρμ τυρί κρέμα (μαλακό)
¼ κούπας καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
3 κουταλιές της σούπας μελάσα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
4 φλιτζάνια σαντιγί
Διάφορα μπισκότα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Χτυπήστε την κρέμα τυριού για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε την άχνη, την καστανή ζάχαρη μαζί με τη μελάσα, και συνεχίστε να ανακατεύετε με το μίξερ για ακόμη 2 λεπτά.
Έπειτα ρίξτε μέσα στο μείγμα σας το τζίντζερ, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέστε την έτοιμη σαντιγί και ανακατέψτε για ακόμη ένα λεπτό.
Μεταφέρετε την έτοιμη κρέμα σας σε ένα μπολ και σερβίρετε με διάφορα μπισκότα. Σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους πάντες και όλοι θα ξετρελαθούν με τη μοναδική συνταγή σας
Tip: Αν θέλετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό cheesecake ή να του δώσετε άρωμα Χριστουγέννων, φτιάξτε την αγαπημένη σας βάση για cheesecake και από πάνω στρώστε αυτή την κρέμα.
Δείτε εδώ περισσότερa χριστουγεννιάτικa θέματα όπως και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!