Πρασόπιτα με κιμά
Από τις πιο ωραίες ηπειρώτικες πίτες, που έχει πάντα μια θέση στο καθημερινό, το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
6 φύλλα χωριάτικα, για πίτες
1 κιλό πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή 250γρ. μοσχαρίσιο και 250γρ. χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
200γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
5 αβγά χτυπημένα ελαφρά
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στο olivemagazine.gr