Συνταγή για τις πιο νόστιμες δίπλες!

Δίπλες! Γιαμ γιαμ...  Αυτό το νόστιμο, τηγανιτό γλυκάκι με το μπόλικο σιρόπι και τα τριμμένα καρύδια!

Φτιάξτε τη με τη συνταγή που σας προτείνουμε και σίγουρα θα την λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ:
• 3 αυγά ολόκληρα
• 3 κρόκους
• 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• ελάχιστο αλάτι
• ξύσμα λεμονιού
• 2 κ.τ.σ κονιάκ
• αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις
• λίγο λάδι
Για το σιρόπι
• 2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζ. του τσαγιού μέλι
• 2 φλιτζ. του τσαγιού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπήστε τα αυγά τα ολόκληρα μαζί με τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και αλεύρι όσο σηκώσει για να έχετε μια ζύμη κάπως σφιχτή.
Βουτήξτε τα χέρια σας στο λάδι και ζυμώστε
Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Ανοίξτε κομμάτια ζύμης σε λεπτά φύλλα και με ένα οδοντοτό κοπτάκι (σαν αυτό που κόβουμε την πίτσα) κόψτε σε διάφορα σχήματα
Βάλτε σε μια κατσαρόλα μπόλικο σπορέλαιο και μόλις κάψει αρκετά βάλτε μέσα τις δίπλες σας και τηγανίστε τις
Βράστε το σιρόπι, αφήστε το να κρυώσει και βουτήξτε μέσα τις δίπλες σας.
Τέλος πασπαλίστε με μπόλικα τριμμένα καρύδια και κανέλα.

Δείτε εδώ περισσότερες χριστουγεννιάτικες πληροφορίες για το τι πρέπει να φάει ένα παιδί ανά ηλικία όπως και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved