Παραδοσιακή βασιλόπιτα
Έχουμε δει αρκετές συνταγές για βασιλόπιτες, σαν την κλασσική παραδοσιακή όμως συνταγή, καμία. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος το mothersblog.gr σας προτείνει εύκολες χριστουγεννιάτικες συνταγές (δείτε εδώ).
Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε μια παραδοσιακή βασιλόπιτα.
Υλικά:
110 ml. γάλα
2 κ.γ. baking powder
300 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
180 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
350-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Χτυπήστε με το μίξερ το τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, το γάλα, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίστε το χτύπημα για 4 λεπτά.
Έπειτα προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και τη βανίλια.
Σε ένα στρογγυλό ταψί βουτυρώστε για να μην κολλήσει το μείγμα σας και ψήστε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα. (Δοκιμάστε με ένα μαχαιράκι για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί).
Μόλις κρυώσει, κρύψτε ένα κέρμα που θα έχετε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή καβουρδισμένα φιλέ αμύγδαλα.
image via olivetomato.com