Νοστιμότατα brownies σκουφάκια του Αϊ Βασίλη
Τα γλυκά έχουν την τιμητική τους την περίοδο των εορτών και όλες ψάχνουμε μια συνταγή εύκολη αλλά εντυπωσιακή για να παρουσιάσουμε στο γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Μία ξεχωριστή συνταγή είναι αυτή που σας προτείνουμε. Θα ξετρελαθούν τα παιδιά και θα εντυπωσιαστούν οι μεγάλοι.
Υλικά
1 ταψί brownies, κομμένα στο ίδιο μέγεθος και σχήμα
12-16 μικρές φράουλες καθαρισμένες
Κρέμα βανίλια-μασκαρπόνε
Για την κρέμα
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
2½ – 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο και το τυρί μασκαρπόνε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Προσθέστε 2-1/2 φλιτζάνια ζάχαρης, μισό φλιτζάνι κάθε φορά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη, αν χρειαστεί, ώστε να γίνει πιο γλυκό.
Βάλτε την κρέμα γύρω – γύρω, σαν δαχτυλίδι, πάνω από κάθε brownie. Κόψτε τη βάση της κάθε φράουλας έτσι ώστε να είναι επίπεδη και τοποθετήστε τη ανάποδα σε κάθε brownie, πιέζοντας την ελαφρά για να σταθεροποιηθεί στην θέση της. Στο τέλος βάλτε λίγη κρέμα στη κορυφή της φράουλας για να ολοκληρώσετε το καπέλο του Άι Βασίλη.
Δείτε εδώ περισσότερa χριστουγεννιάτικa θέματα όπως και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!