Νόστιμες ψητές γεμιστές πατάτες με τσένταρ και βούτυρο (εικόνες βήμα-βήμα)
Τι πιο τέλειο από νόστιμες ψητές πατατούλες με λιωμένο τυρί τσένταρ και αρωματικό βούτυρο.
Για όλους εσάς που θέλετε ένα αλλιώτικο συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο σας ή θέλετε να φάτε κάτι το βράδυ αλλά δεν ξέρετε «τί;» τότε αυτές οι πατάτες είναι η λύση σας.
Υλικά:
Πατάτες (κατά βούληση όσες θέλετε να ετοιμάσετε)
Παρμεζάνα (κατά βούληση)
Βούτυρο αγελάδας 250 γρμ
Τριμμένο τυρί τσένταρ
125 γρμ κρέμα γάλακτος
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλύνετε τις πατάτες σας καλά, αφήστε τις με τη φλούδα και χρακώστε τις όπως στη φωτογραφία. Προσοχή: Μην κόψετε μέχρι κάτω δεν θέλετε σε φέτες τις πατάτες.
Κόψτε σε φέτες την παρμεζάνα και το βούτυρο όπως στη φωτογραφία.
Βάλτε εναλλάξ σε κάθε κενό από μία φέτα παρμεζάνα και μία βούτυρο, τοποθετήστε σε ένα ταψί, ρίξτε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε κάθε πατάτα και ψήστε μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα.
Αφαιρέστε από το φούρνο, ρίξτε στα ανοίγματα 1-2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος σε κάθε πατάτα, πασπαλίστε με τριμμένο τυρί τσένταρ και ψήστε ξανά μέχρι να λιώσει το τυρί πάνω από τις πατάτες.
Τέλος απολαύστε τις σκέτες ή με ό,τι άλλο έχετε ετοιμάσει!
image via tastykitchen.com