Κουνουπίδι στο τηγάνι με σόγια σος! (εικόνες βήμα-βήμα)

Το κουνουπίδι είναι ένα ιδιαίτερο λαχανικό που κάποιοι το συμπαθούν ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλουν ούτε να το βλέπουν. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και πολλά παιδιά.

Κουνουπίδι στο τηγάνι με σόγια σος! (εικόνες βήμα-βήμα)

Κάποια παιδιά το τρώνε ενώ κάποια άλλα όχι. Σημαντικό ρολό στην κατανάλωσή του ωστόσο παίζει και ο τρόπος που κάποιος θα το μαγειρέψει. Εμείς παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μία συνταγή για τηγανιτό κουνουπίδι που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
Ένα μεγάλο κουνουπίδι
Σόγια σος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 λάιμ ή 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Κόψτε σε μικρά κομμάτια το κουνουπίδι σας (όπως στη φωτογραφία), πλύντε το και αφήστε το σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει καλά.

14046435010 1eb61e2cd1 z
14046434170 25a1a1fbcf z

Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι

14046458607 9d31406079 z

Ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου

14046458247 1f3478a547 z

Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μπουκιές κουνουπιδιού που έχουν στεγνώσει μαζί με το σκόρδο.

14230746032 a2c3a55ab2 z

Ανακατεύετε συνεχώς και αφού ροδίσουν ρίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας σόγια σος.

14233030275 ffe195c0ce z

Στύψτε μισό λάιμ ή λεμόνι και ανακατέψτε ξανά

14232786344 34f576d350 z

Αφού σωθούν τα υγρά του ρίξτε το φρέσκο κρεμμυδάκι που είχατε ψιλοκόψει πριν

14253214533 d4d6f01306 z

Ανακατέψτε και είναι έτοιμο!

Extra tip: Όσοι αγαπάτε τις πικάντικες συνταγές μπορείτε να προσθέσετε πριν αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας, λίγες σταγόνες ταμπάσκο.

14209889556 9cd1ac096f z

image via thepioneerwoman.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved