Κουνουπίδι στο τηγάνι με σόγια σος! (εικόνες βήμα-βήμα)
Το κουνουπίδι είναι ένα ιδιαίτερο λαχανικό που κάποιοι το συμπαθούν ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλουν ούτε να το βλέπουν. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και πολλά παιδιά.
Κάποια παιδιά το τρώνε ενώ κάποια άλλα όχι. Σημαντικό ρολό στην κατανάλωσή του ωστόσο παίζει και ο τρόπος που κάποιος θα το μαγειρέψει. Εμείς παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μία συνταγή για τηγανιτό κουνουπίδι που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Ένα μεγάλο κουνουπίδι
Σόγια σος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 λάιμ ή 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόψτε σε μικρά κομμάτια το κουνουπίδι σας (όπως στη φωτογραφία), πλύντε το και αφήστε το σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει καλά.
Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι
Ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου
Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μπουκιές κουνουπιδιού που έχουν στεγνώσει μαζί με το σκόρδο.
Ανακατεύετε συνεχώς και αφού ροδίσουν ρίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας σόγια σος.
Στύψτε μισό λάιμ ή λεμόνι και ανακατέψτε ξανά
Αφού σωθούν τα υγρά του ρίξτε το φρέσκο κρεμμυδάκι που είχατε ψιλοκόψει πριν
Ανακατέψτε και είναι έτοιμο!
Extra tip: Όσοι αγαπάτε τις πικάντικες συνταγές μπορείτε να προσθέσετε πριν αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας, λίγες σταγόνες ταμπάσκο.
image via thepioneerwoman.com